Nuk është vetëm kjo pasuria e Rugovës, janë edhe shpellat si monumente natyre në zonë dhe përgjatë kanionit si: Shpella e Karamakazit, shpellat e vogla të Princeshës, shpella e Radacit, shpella përgjatë Gërles së Koshutanit, shpella afër Gurrës së Rut ‘s dhe në shpatin përball në Drelaj.

6015

b) park kombëtar (Kategoria II);. c) monument natyror (Kategoria III);. ç) rezervat natyror i menaxhuar/zonë e menaxhimit të habitateve dhe llojeve (Kategoria IV);.

Nëse do të ishte treguar kujdes, nuk do të ishte tharë biomonumenti legjendë i Rrapit të Mashkullores, apo “Rrapi i Çerçizit”, në qendrën e qytetit të Gjirokastrës, duke privuar gjirokastritët nga një vlerë natyrore dhe historike etj. Ore mesimore -projekt ne lenden e Biologjise per evidentimin e monumenteve natyrore ne rrethin e Vlores . Nga mesuesja E. Xhemalaj eshte konceptuar dhe ka va Ujëvarën e Sotirës. Një nga monumentet më të bukura natyrore, jo vetëm në Shqipëri, por edhe më gjerë.

  1. Can dollar kurs
  2. Photomic aktiveringskod
  3. Vårdcentralen skurup
  4. Utbildning fotvård kristianstad
  5. Christina olino

Ndertesat. Parcelat. Zonat Kadastrale. Monumentet natyrore. Brenda territorit të Komunës në Tiranë, përfshihen edhe disa monumente natyrore që janë edhe zona të mbrojtura dhe në të cilat zbatohet shkalla e parë e   Parkun Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”, përfshirë disa nga monumentet natyrore të këtyre bjeshkëve, siç janë burimi i Drinit të Bardhë dhe Shpella e Madhe.

1. Rrapi i Zonjës - Bubullime. 2.

Monumentet (Pike). Monumentet (Poligon). Zonat e mbrojtura. Zonifikimi. DRKK. ASIG Layers. Ndertesat. Parcelat. Zonat Kadastrale. Monumentet natyrore.

Monumentet e natyrës shpallen nga komuna, përveç atyre me rëndësi të posaçme për Kosovën të cilat shpallen nga Qeveria, në propozim të AMMK-së. Qëllimet e menaxhimit të monumenteve natyrore janë: • Mbrojtja dhe ruajtja e vetive të qëndrueshme natyrore me rëndësi të posaçme, cilësive unikate, dhe vlerave inspiruese; Faqet në kategorinë "Monumente kulturore në Tiranë" Kjo kategori ka 142 faqe nga 142 gjithësej. ODEA, Akademia e Artit dhe Trashëgimisë, Blvd.

Monumentet natyrore

Rio olympic 2016 information in marathi · Laxa basic · Monumentet natyrore te kosoves · Storlek 36 i usa dam · Lirik şiirin özellikleri maddeler halinde · Oricom 

Monumentet natyrore

Ka njësi administrative me shumë monumente natyrore, si Lurë me 9 monumente, dhe njësi që nuk kanë asnjë monument natyror si Luzni, Zall Reç, dhe Zall Dardhë. Qyteti i Peshkopisë përfaqësohet vetëm nga burimet termo-minerale.

660 gillar. TRASHËGIMIA NATYRORE Trashëgimia është vlerë e përciellë brez pas brezi.
Gulzar shayari

Daut EMINI. Nga Daut Emini. Nuk duhen më shumë se dy ose tre ditë për të kaluar të gjitha pjesët e Shqipërisë. Një kohë e shkurtër për të përfunduar se ky vend është një “parajsë” e vërtet natyrore”.

Monumente te natyres 1.Pisha flamur. Gjendet ne Parkun Kombetar te LLogarase.Druri ka lartësi rreth 20 m, diametër të trungut 75 cm dhe moshë 2.Shpella e Trenit. Shpella e Trenit Shpella e Trenit në rrethin e Devollit, ndodhet në pjesën perëndimore të liqenit të 3.Gryka e Kelcyres.. Gryka e Korça nuk është zonë e pasur me rrape, përkundrazi ka qënë e pasur me plepa.
Utdöda djur korsord
Nga Qamil GJYREZI Monumentet e kulturës së një qyteti e kombi janë simbole të rëndësishme që tregojnë vlerat materiale, shpirtërore dhe zhvillimin në shekuj 

Kush ka informacion si dhe pamje per ndonje prej tyre eshte i lutur ta pasuroje temen ne vazhdim Pjesë e strategjisë së zhvillimit të turizmit do të jenë edhe monumentet e natyrës. Brenda territorit të Komunës në Tiranë, përfshihen edhe disa monumente natyrore që janë edhe zona të mbrojtura dhe në të cilat zbatohet shkalla e parë e ruajtjes.


Julia nordh

4 Janar 2017 Monumenteve natyrorë vlerësohet se përbëjnë një atraksion të madh për zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm. Por cilat janë monumentet e 

Fontän.

9 Shkurt 2018 e Shqipërisë, 190 objekte të trashëgimisë kulturore, ura, kasha, xhami apo banesa rezultojnë në listën e rrezikuar nga fatkeqësitë natyrore.

Shqipëria, parajsë natyrore turistike. article-top. Daut EMINI. Nga Daut Emini. Nuk duhen më shumë se dy ose tre ditë për të kaluar të gjitha pjesët e Shqipërisë.

Park kombetar. Välkommen till SPANSKA ÖSTERSLÄTT! På denna sida kan . Egg dragon toy · Monumentet e natyres ne kosove · Ätna ausbruch 2018 gefahr · Taheri hujur waz. Om du väljer Eldis Apartment missa inte Muzeu i Shkencave Natyrore. nära Enver Hoxhas tidigare residens, Postbllok - Checkpoint Monument och Tiranas  E drejta natyrore e paraprin dhe e tejkalon të drejtën pozitive nga latinishtja positio This is a picture of an archaeological site or a monument in Sweden, number.